Megjelent Farkas Gábor "Fát kérek síromra" című verses kötete

27.10.2023

Tisztelettel köszöntöm az Olvasót, Farkas Gábor harmadik verseskötetének ajánlójaként.

A költő verseiben elsősorban a család, a természet és a haza szeretete köszön vissza. Büszkeséggel tölti el apai szívét két szép lánya, hálával telve tud idősödő szülei felé fordulni, szeretettel ír egyetlen öccséről, akivel jó kapcsolatot ápol. Szolgálati útjai során sokfelé megfordult, ahol munkája mellett mindig sikerült felfedeznie a táj, a természet szépségeit, egy másik ország rejtelmeit, melyeknek leírását szintén megtaláljuk verseiben. Ellenben bármilyen szép helyekre sodorta is az élet, mindig hazavágyott. Hazavágyott Csallóközbe, vissza a folyók övezte síkságra, Illésházára, ahol született, és ahol azóta is él. Szeretettel ír falucsokráról, az erdők-mezők élővilágáról, és bár a hangvétele

birtokló, ez nem basáskodó, inkább óvó és védelmező. Élete a család mellett az elesettek, betegek és rászorulók megsegítéséről szól. Erős, igaz ember, aki nem bújik el a problémák megoldása elől, a békességre törekszik. Keményen elítéli a közélet hamisságát, amit olvasóival is megoszt. Romantikus énje szerelmes verseiben válik láthatóvá, ahol is felfedezhető a vágya egy teljes élet, egy társ után.

Kedves Gábor!
Kívánok jó elfogadtatást, sok

örömöt és olvasót könyvedhez. A Felvidéki Alkotók Egyesületének alelnöknőjeként kívánok számodra további sikereket, jó alkotókedvet, barátodként jó egészséget és álmaid beteljesülését.

Szeretettel és tisztelettel:
Gyurkovics Margit